BKK-jenter klar for Andorra og Budapest

Silja Anna Skulstad Urang tok 3. plass i Junior A-klassen i Trondheim. Foto TSK kunstløp

Silja Anna Skulstad Urang, Malene Johansen Trengereid og Irina Karen Astorga (Landås) fra Bergen Kunstløpklubb skal snart delta i internasjonale konkurranser i Andorra og Budapest.

Løpere fra Bergen Kunstløpklubb har igjen konkurrert på nasjonalt plan. Silja Anna Skulstad Urang sikret seg en flott 3. plass i Junior A i hard konkurranse med løpere fra hele landet under et norgescupstevne i Trondheim 11. og 12. november. Hun lå på andreplass etter kortprogrammet. Fra før har hun en 2. plass fra norgescupstevnet i Stavanger. I samme konkurranse fikk Ingrid Louise Vestre en fin 7. plass. Nivået innen kunstløp i Norge går oppover, og i denne nyopprettede Junior A-klassen må alle løpere prøve seg på minst ett trippelhopp og en dobbel aksel (2,5 rotasjoner) i både kortprogrammet og friløpet. I tillegg må løperne ha piruetter av høy vanskelighetsgrad og svært god generell skøyteferdighet for å kunne hevde seg. For å kvalifisere seg til A-nivået må man klare det tekniske poengkravet for deltagelse i NM.

Silja Anna har også klart de tekniske kravene for å delta på ISU-konkurranser i utlandet, og snart går ferden til Andorra og Budapest sammen med Malene Johansen Trengereid og Irina Karen Astorga (Landås), som begge skal konkurrere i klassen Novice Advanced.

I Trondheim hadde Bergen kunstløpklubb også flere løpere blant de ti beste i klassen Basic. Marta Anderlik har vært lenge borte fra konkurranser, og i helgen debuterte hun i Basic. Hun fikk en flott 4. plass, mens Matilde Kirkeli Strand tok en fin 5. plass. Disse to har også klart det tekniske poengkravet for deltagelse i Landsmesterskapet i Stavanger i januar. Laura Baranauska tok en god 10. plass. Klassen Springs over 13 år var også med i stevnet, men her ble ingen fra Bergen kunstløpklubb blant de ti beste.