BKK-løpere hevdet seg bra i Andorra og Budapest

Irina Karen Astorga fra Landås i kortprogrammet i Andorra.

Bergen Kunstløpklubb sine tre deltakere har gjort en flott innsats i internasjonale stevner i Andorra og Budapest.

Denne sesongen består Bergen Kunstløpklubb sitt ISU-team (International Skating Union) av tre løpere i alderen 14 til 17 år. Dette er Irina Karen Astorga  (fra Landås) og Malene Johansen Trengereid, begge i klassen Advanced Novice, og Silja Anna Skulstad Urang i Junior.

Det er strenge krav for å kunne delta på slike stevner, og Norges Skøyteforbund påser at kravene blir fulgt. Sesongens første ISU-konkurranse for disse løperne var Open d’Andorra 2017 som ble arrangert 22. til 26. november. Stevnet fant sted i Canillo, Andorra.

Malene Johansen Trengereid i friløpet i Andorra.

Dette er en ishall som Bergen Kunstløpklubbs løpere er godt kjent med. De pleier nemlig å delta på tre ukers sommerleir nettopp i denne hallen hvert år. Malene tok en flott 6. plass sammenlagt i Advanced Novice, men markerte seg særdeles sterkt i kortprogrammet der hun fikk en tredjeplass. Irina Karen fikk en fin 14. plass sammenlagt og lå på 13. plass etter kortprogrammet.

Silja Anna Skulstad Urang i en hoppekork i Andorra.

I Junior fikk Silja Anna Skulstad Urang en fin 7. plass sammenlagt, og hun markerte seg svært sterkt i friløpet med en tredjeplass. Malene hadde utfordringer med sykdom under friløpet, mens Silja Anna hadde utfordringer med et skøytejern som ikke fungerte slik det skulle under kortprogrammet, så her er det mer å gå på under bedre forhold.

Santa Claus Cup 2017 i Budapest

For ISU-teamet gikk turen til ISU-stevnet Santa Claus Cup 2017 i Budapest. I Junior fikk Silja Anna Skulstad Urang ny pers på 101,20 poeng. Hun endte på en fin 16. plass sammenlagt. Silja Anna har vist en stigende formkurve, og neste helg er hun invitert av Norges skøyteforbund til å delta på landslagssamling i Asker.

I Advanced Novice kom Malene Johansen Trengereid på en fin 14. plass med 76,58 poeng. Hun har hatt en god sesong så langt med pallplassering på alle nasjonale stevner. Irina Karen Astorga, fra Landås, fikk ny pers på 56,38 poeng i Budapest, og hun fikk en god 29. plass sammenlagt.

Bilder: Open d’Andorra.