150 deltok i juleshow på isen i Bergenshallen

Nissejenter fra klassene Oppvisning og Cubs. Foto Jan Inge Mevold Skogheim.

Også i år skapte Bergen Kunstløpklubb magisk julestemning i Bergenshallen i sitt årlige juleshow. 150 løpere i alderen fire til 62 år deltok på isen. Temaet for årets juleshow var «Julemagi verden rundt», og de mange hundre fremmøtte publikummerne fikk oppleve skøyteglede, eleganse, kunstløp på høyt teknisk nivå, fart og moro.

Det var en fin blanding av gruppe-, solo- og duonumre. Innslagene representerte julefeiring i en rekke land verden rundt. Nytt dette året var at showet hadde to showverter. Den ene var Kari Amble som har vært med på å starte klubben for 38 år siden, og som nå er trener og medlem av voksengruppen. I tillegg hadde hun med seg 11 år gamle Anniken Eikeland. De to showvertene bandt de ulike numrene sammen ved å fortelle fakta om de ulike landene og om deres julefeiring. Showansvarlig for det kunstneriske på isen har vært Bergen kunstløpklubbs trener Marta Cuni Baulenas, og hun høstet lovord for showet.

Det ligger mye dugnadsarbeid bak et så stort show, og foreldre har sydd kostymer, laget kulisser, rigget, pyntet, bakt og alt annet som skal til for en stor oppsetning. Showleder på foreldresiden har vært Eileen Hauge Kjellsen fra Landås, og hun har gjort en svært stor innsats for at alt det praktiske skulle fungere.

Cubsløper over 12 år William Augustin G. Dyrseth og Oppvisningsløper Daniil R. Valanov. Foto Jan Inge Mevold Skogheim

Cubsløper under 12 år Valentina Bøe i hennes solonummer. Foto John Skogheim.

Juniorløper Ingrid Louise Vestre i et duonummer. Foto John Skogheim.

Juniorløper Silja Anna Skulstad Urang i et duonummer. Foto John Skogheim.

Noviceløper Irina Karen Astorga fra Landås i sitt solonummer. Foto Hans Petter Vestre

Oppvisningsløper Vivian Revheim Skrede og Debsløper Megija Gutmane i et duonummer. Foto Hans Petter Vestre.

Skøyteskolebarn. Foto Hans Petter Vestre.

Springsløper over 12 år Alfa Faannessen i et solonummer. Foto John Skogheim.

Trener Marta Cuni Baulenas var kunstnerisk ansvarlig for showet. Her sammen med løpere fra flere klasser i sluttnummeret. Foto Jan Inge Mevold Skogheim.