Fire medaljer til Bergen Kunstløpklubb i LM-NM

Medaljevinnerne fotografert sammen med BKKs dyktige trenere Eric De Mena og Marta Cuni Baulenas. Foto BKK.

Bergen Kunstløpklubb tok fire medaljer i LM-NM 2018 i Stavanger sist helg. Klara Blitzner tok gull i Basic, Marta Anderlik sølv i Basic, Ingrid Louise Vestre bronse i Junior og Malene Johansen Trengereid med i Novice.

Klara Blitzner fra Årstad ble landsmester i Basic.

I klassen Basic hadde BKK 4 kvalifiserte deltakere, av 12 mulige plasser. I  denne klassen  går løperne friløp som inneholder 4 hopp (2 i kombinasjon), 2 ulike piruetter og koreografisk sekvens. I tillegg blir løperne vurdert ut fra generelle skøyteferdigheter, samt evne til å formidle musikken. Klara Blitzner fra Årstad var en av favorittene i denne klassen. Hun holdt nervene under kontroll og ble landsmester. Marta Anderlik fra Fana, som var skadet hele forrige sesong tok sølvmedaljen slik at det ble dobbelt BKK. Matilde Strand kom på 9. plass og Maria Næss på 12. plass i Basic.

Selv om dette er Ingrid Louise Vestre (15) sin første sesong i junior, tok hun en flott bronsemedalje. Dette var BKK sin første medalje i junior siden 1999.  Ingrid Louise konkurrerte mot 16 andre juniorløpere som hadde klart det strenge kvalifikasjonskravet til NM. I kunstløp kan en konkurrere i junior til og med den sesongen en fyller 19 år. Ingrid Louise fra Bergen Kunstløpklubb har dermed mange år foran seg som juniorløper. Silja Anna Skulstad Urang lå på tredje plass etter kortprogrammet, men var svært uheldig og skadet seg under oppvarmingen på is. Hun gjennomførte friløpet, og endte på en flott 5. plass sammenlagt.

I Novice gikk Malene et solid friløp og gikk seg dermed opp fra 4. plass på kortprogrammet til en flott bronsemedalje sammenlagt. Hun har vært på pallen i samtlige nasjonale stevner denne sesongen, og er tatt ut av Norges skøyteforbund til å representere Norge i Nordics 2018 sammen med Silja Anna Skultad Urang (Junior).
I Novice  kom Edle Marlene på 11. plass og Sara Langeland Færevaag på 12. plass.