Café Ambrosia endelig åpnet

Café Ambrosia ved trikkesløyfen på Wergeland åpnet 28. februar 2019. Nå bedres økonomien med minst 135 100 kroner. Foto Café Ambrosia.

I går, 28. februar, var det etterlengtet åpning av Café Ambrosia ved den gamle trikkesløyfen på Minde. Offisiell åpning skjer senere. I den første tiden blir det innkjøring med test av forskjellige oppskrifter, med alt fra boller og muffins til supper og pai. Kaffen er selvsagt lokal, fra Bergen Kaffebrenneri.

I dagene fremover vil kafeen stort sett være åpen fra 11-12 til 20. Med nærmere 1200 venner på Facebook burde alt ligge godt til rette for et langt liv for det nye tilbudet på Minde.

Anno 1928 står det i logoen. Dette var året Bergens Sporvei åpnet trikkeruten til Minde, fire år etter at Inndalen var endestoppet.

Mange tok turen innom på åpningsdagen til Café Ambrosia. Foto Café Ambrosia.

Café Ambrosia byr på mange fristelser. Menyene vil bli testet ut den første tiden. Foto Café Ambrosia.

«Kiosken på Minde». Atelier KK 1959. Oppdragsgiver var Bergens Kioskkompani AS. Nyere KK-samling, Universitetsbiblioteket i Bergen.

Kiosken på Minde anno 1959

I anledning åpningen av Café Ambrosia tar vi med et 59 år gammelt bilde fra samme bygg. Den gang var det i første rekke blad og aviser man fikk kjøpt, men som reklamen viser var det også salg av tobakk og sikkert også søtsaker. Atelier KK hadde fått i oppdrag å ta bilde for Bergens Kioskkompani.

Huset hadde den gang et tilbygg ut mot Inndalsveien. Dette ble senere fjernet.