Rap, påskekantate og guttekor i Fridalen kirke

Selim «Action the man» Mutic. Bilde fra musikkvideoen «Gangsta Ting».

Fridalen kirkes guttekor og Collegium vokale Bergen har fått med seg et profesjonelt orkester, band og rapperen Selim «Action the man» Mutic på konserten «Bach & Beats» i Fridalen kirke søndag 8. april kl. 18.00.

Her blir det Bachs påskekantate «Christ lag in Todesbanden», klassiske guttekorsanger, gregoriansk sang og rap i skjønn forening.

Det har vært et mål helt fra starten av guttekoret å vise guttene at det ikke er noe rart og sært med den klassiske kirkemusikken og at denne gjerne kan eksistere side om side med populærmusikken også på konserter i kirken. På denne måten prøver koret å åpne den klassiske kirkemusikkarven for nye generasjoner og et nytt publikum.

Fridalen kirkes guttekor blir å høre i Fridalen kirke søndag 8. april. Her er er de sammen med blant andre kirkens jentekor. Foto Fridalen kirke.

Nyskapende kombinasjon

Kombinasjon av kantate, klassiske guttekorsanger og nyskrevne rap-tekster er nyskapende. «Action the man» har høy status i rap-miljøet og Fridalen kirkes guttekor har etablert seg som et av landets største guttekor i kirkelig regi.

Selim Mutic har bodd i Bergen siden han var seks år gammel, i 1993, samme året som han kom til Norge. Han er opprinnelig fra byen Doboj i Bosnia Hercegovina. Etter ett år på asylmottak i Salhus begynte han på Nygård skole, hvor han lærte seg norsk. I oppveksten har han bodd på Nesttun, men bor nå i Fyllingsdalen. I dag en anerkjent rapper, kjent blant annet fra musikkvideoen «Gangsta Ting».

Selim «Action the man» Mutic, musikkvideoen «Gangsta Ting»: