Gull i Skate Copenhagen 2018

En lykkelig Silja Anna Skulstad Urang etter at seieren var et faktum. Foto John Skogheim.

Silja Anna Skulstad Urang (18), som er juniorløper i Bergen Kunstløpklubb, tok gull i det internasjonale mesterskapet Skate Copenhagen 2018. Hun ledet etter kortprogrammet, og siden resultatlisten snus og blir til startliste for friløpet, startet hun aller sist i konkurransen neste dag. Det ble derfor en spennende konkurranse der Silja Anna visste at flere løpere hadde gjort det godt i friløpene sine. Heldigvis holdt nervene, og hun tok seieren sammenlagt etter at friløpet var vel gjennomført.

Silja Anna hadde også en annen grunn til å juble. Sammen med sin hovedtrener Eric De Mena hadde hun satt som mål å få dømt det kompliserte hoppet trippel salchow med full rotasjon (tre rotasjoner i luften før landing på én fot) denne sesongen. Hun har vært svært nær ved å klare dette fullt ut i mange konkurranser gjennom sesongen, men i Skate Copenhagen klarte hun det endatil uten et eneste minus fra de fem dommerne.

Sesongavslutningen som først gav en bronsemedalje i London og nå gull i København føltes ekstra godt for Silja Anna. Hun var nemlig uheldig og skadet seg stygt under NM, og brukte dermed litt tid på å komme fullt tilbake. I mai er hun invitert av Norges skøyteforbund til å delta på landslagssamling.

Totalt 13 løpere fra Bergen Kunstløpklubb deltok i ulike konkurranseklasser i Skate Copenhagen 2018. Malene Johansen Trengereid (15) har hatt en god, siste sesong i klassen Novice. Hun lå som nummer to etter kortprogrammet og endte på en sterk fjerdeplass sammenlagt.