Erna Solberg åpner Oppstemten i morgen

Trappestien Oppstemten blir åpnet offisielt i morgen kl. 18 av statsminister Erna Solberg. Foto Bergen Skog- og Træplantningsselskap.

I dag, tirsdag 18. september, klokken 18.00 overrekkes den nye trappestien Oppstemten fra Bergen Skog- og Træplantingsselskap til Bergens befolkning. Statsminister Erna Solberg står for snorklippingen.

Åpningen vil finne sted oppe like under toppen. Det blir felles gange opp trappene klokken 17.00 fra Storesteinen, der trappene begynner. På grunn av for mye vind blir det ingen gratisturer med Ulriksbanen for de som vil ta snarveien opp.

Under åpningen blir det musikkinnslag, kaffe og boller. Alle er hjertelig velkommen med flagg og egen kopp. Slår værvarselet til, kommer sommeren på visitt noen timer, men dessverre ser det ut til at at tilskyingen kommer i 16-tiden og regnet omtrent når snorklippingen skal foretas.

Oppstemten er bygget i anledning Bergen Skog- og Træplantingsselskaps 150-årsjubileum. Prosjektet startet i 2016 og omfatter to meter bred og 750 meter lang trappesti fra Storesteinen til like under Ulriksmasten. Den er dimensjonert for 500 000 mennesker årlig. I juli brukte over 50 000 stien, dvs over 1600 daglig.

Har fått inn 12 mill. kr

Til sammen har Bergens Skog- og Træplantningsselskap fått inn ca. 12 millioner kroner til finansiering av Oppstemten. Hovedbidragsgivere har vært næringsdrivende, veldedige fond og stiftelser:
Fjordkraft, Norconsult, Handelsbanken, LAB, Mowinckel, Odfjell eiendom, ByBo, Birkeland Hagesenter, Roald Mortensen, Bjørneseths fond, Helmers, BKK, Brynhildsens legat, EGD Holding AS, GC Rieber Fondene, Grieg Foundation, Krohnås Eiendom AS, Perestroika, SR-bank, Fana Sparebank, Olav Thon Stiftelsen, Nasjonale Turiststier, Nordås Industrier AS, Sparebanken Vest, B Friele og Sønner, Rema 1000, Jæger Automobil.
Ellers har bergenserne støttet godt opp om prosjektet ved å kjøpe trappetrinn for ca. 1,5 mill. kr.