Internasjonal julekonsert i Årstad kirke

Årstad kantori inviterer til internasjonal julekonsert i Årstad kirke sørdag 1. desember.

Søndag 16. desember kl. 18.00 inviterer Årstad kantori nok en gang til julekonsert i Årstad kirke. Tema for årets konsert er «Jul over hele verden» og koret garanterer en konsertopplevelse utenom det vanlige, med julesanger fra bl.a. Tyskland, Portugal, Bulgaria, Frankrike og Ukraina. Musikken spenner flere genrer og tidsepoker, og 12 forskjellige kulturer og språk er representert. Publikum vil uten tvil høre både kjente og ukjente melodier og arrangement.

Årstad kantori er et kammerkor som består av et knippe sangere fra hele bergensregionen. Repertoaret spenner fra samtidsmusikk til folkemusikk til klassisk barokk. Korets dirigent er sangpedagog Tanja Johansen, som vektlegger god sangteknikk og klangutvikling i sitt arbeid med koret.

Årets julekonsert omfatter også en gjesteopptreden fra Sönghópurinn í Bergen, byens eneste islandske kor. Dette er et relativt nystartet ensemble med islandske sangere, som også ledes av Tanja Johansen. De vil fremføre tradisjonelle islandske julesanger.

Alt ligger til rette for en stemningsfull og annerledes julekonsert.