BKK flytter til «Skipet» i Solheimsviken

Slik vil "Skipet" se ut når det er ferdig i løpet av 2020. BKK blir blant leietakerne. Illustrasjon GC Rieber Eiendom

Ved årsskiftet 2020/2021 flytter hovedkontoret til BKK fra Kokstad til næringsbygget «Skipet», som GC Rieber Eiendom har under oppføring i Solheimsviken.

– Det er gledelig at vi nå har fått på plass en avtale om innflytting i «Skipet». De nye lokalene vil gjøre det enklere å samhandle internt i BKK-konsernet og med våre eksterne samarbeidspartnere. Samtidig er bygget lett å komme til fra distriktene våre, det er meget miljøvennlig og sikrer kostnadseffektiv drift. Dette gir oss mange fordeler, sier konsernsjef Jannicke Hilland.

Grønn visjon

Flere steder rundt Bergen sentrum har vært vurdert som alternativ plassering til Kokstad.

– Det er spesielt fleksibilitet i bygget, strategisk beliggenhet og den grønne visjonen som har gjort at vi har landet på «Skipet», sier Hilland.

GC Rieber Eiendom er glade for at BKK har valgt Solheimsviken og at de flytter inn i Bergens første og største næringsbygg oppført i bærekraftig massivtre.

– Solheimsviken har et tungt miljø inne teknologi og finans allerede. BKK vil styrke dette ytterligere. I tillegg er innovasjonsdistriktet rundt Marineholmen og Solheimsviken et av de fremste økosystemer for innovasjon i landet. Vi tror at BKK sitt fokus på innovasjon og bærekraft vil bli en ny kraft inn i innovasjonsdistriktet, forklarer administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes.

Det arbeider i dag rundt 8000 mennesker i Solheimsviken og Marineholmen. Bybane og busstopp er lett tilgjengelig, og det er godt tilrettelagt for bruk av grønne fremkomstmidler.

– Her vil BKK få nærhet til klyngemiljø, synlighet i bybildet og en bærekraftig profil som vil være viktig for å levere på målene som vi har satt oss, sier Hilland.

Flytter ikke før 2020/2021

BKK har satt i gang arbeidet med å selge byggene på Kokstad. Flytting er ikke mulig før «Skipet» er ferdig bygd.

– Vi vil leie tilbake bygningsmassen i omtrent to og et halvt år før vi er på plass i «Skipet». Deler av vår virksomhet, entreprenørselskapet BKK Enotek, tar sikte på å bli værende på Kokstad og leie tilbake både kontor- og lagerlokaler i et lengre tidsperspektiv. I tillegg forventes deler av bygningsmassen etter hvert ha eksterne leietakere med noe lengre kontrakter, forklarer Hilland.

Om «Skipet»

Skipet er både GC Rieber Eiendoms og Bergens første og største næringsbygg oppført i massivtre. Bygget svarer på flere av FNs bærekraftsmål, blant annet ved at man har byttet ut betong med massivtre og dermed redusert karbondiosid (CO2)-avtrykket med ca. 50 prosent for konstruksjonsmateriale.