Satser på å få trikken tilbake til Wergeland

Her ved den gamle trikkesløyfen på Wergeland har Café Ambrosia drevet i nær tre år.

Café Ambrosia AS på Wergeland satser på at en Spleis-aksjon skal gi bedriften 500 000 kroner. Pengene brukes til betaling av regninger, merverdiavgift og lønn som ligger til forfall, opprusting av kafeen og å få trikken tilbake til trikkesløyfen på Wergeland i løpet av våren.

Bergens Sporvei har tilbudt seg å låne Café Ambrosia en av sine flotte vogner på ubestemt tid. Kafeen får gjøre som de vil med innredning, men utsiden må males i gult, og selve vognen trenger tak over hodet for beskyttelse.

Vognen vil trenge en grundig vask og utskifting av diverse innredning, som seter og bord, noen strøk maling og nummerskilter, som Bergens Sporvei vil ordne med.

Café Ambrosia håper på å få i gang arbeidet med vognen så snart man har fått godkjenning fra kommunen og man har penger til å sette i gang. Vognen må også fraktes fra Arna til Wergeland og løftes over på sporene, om det er her den kommer til å stå.

Forlengelse av serveringen

– Trikken blir en forlengelse av serveringen vår og kan brukes til ulike arrangementer, men vil også kunne leies til eget bruk. Vi har ikke alle planer spikret, men det kommer nok underveis i planleggingsfasen og når drømmen blir mer virkelig, skriver Café Ambrosia AS i informasjonen i tilknytning til Spleis-aksjonen.

Korona-epidemien har rammet Café Ambrosia hardt. – Lønn og regninger skal betales og mva. ligger til forfall som en trussel mot konkurs. Vi gir ikke opp og gjør noen siste forsøk på å redde oss inn igjen. Vi håper de som har råd i disse tider ønsker å støtte oss og drive oss fremover.  Å drive kafé er ingen enkel sak. Vi har gått på noen smeller og gjort våre tabber, men vi lærer av feil og fungerer nå bedre enn noen gang. Det tar noen år å stable seg på beina, det vet alle som har vært innom denne bransjen. De første årene går man gjerne i minus, men de fleste går konkurs etter ett til to år. 28. februar har vi drevet i tre år, og vi nekter å gi opp når vi har kommet så langt.

Kjøkkenet står for tur og trenger diverse utskifting. Kaffemaskinen trenger service og utskifting av diverse deler. Kakedisken må byttes ut da den ikke fungerer som den skal lenger. Ikke minst må uteserveringen oppdateres i april.  Håpet er å spare noen kroner på å kjøpe brukte ting på Finn.

Spleis-aksjonen varer til 10. februar. 12. januar var det kommet inn 35 502 kroner, eller 7 prosent av beløpet man håper å få inn.

Café Ambrosia AS  hadde i 2019 driftsinntekter på 1 970 000 kr og et resultat på -103 000 kr. I 2018 var tallene 1 689 000 kr og -140 000 kr.