Café Ambrosia nesten halvveis til målet med Spleis-aksjonen

Café Ambrosia ved trikkesløyfen på Wergeland åpnet 28. februar 2019. Nå bedres økonomien med minst 135 100 kroner. Foto Café Ambrosia.

En dag før Café Ambrosia AS på Wergeland sin Spleis-aksjon avsluttes er det kommet inn 135 100 kroner fra 381 givere. Dette tilsvarer 45 prosent av beløpet man hadde hatt som mål, 300 000 kroner.

Pengene skal brukes til betaling av regninger, merverdiavgift og lønn som ligger til forfall, opprusting av kafeen og å få trikken tilbake til trikkesløyfen på Wergeland i løpet av våren.

Korona-epidemien har rammet Café Ambrosia hardt. – Lønn og regninger skal betales og mva. ligger til forfall som en trussel mot konkurs. Vi gir ikke opp og gjør noen siste forsøk på å redde oss inn igjen. Vi håper de som har råd i disse tider ønsker å støtte oss og drive oss fremover.  Å drive kafé er ingen enkel sak. Vi har gått på noen smeller og gjort våre tabber, men vi lærer av feil og fungerer nå bedre enn noen gang. Det tar noen år å stable seg på beina, det vet alle som har vært innom denne bransjen. De første årene går man gjerne i minus, men de fleste går konkurs etter ett til to år. 28. februar har vi drevet i tre år, og vi nekter å gi opp når vi har kommet så langt, skriver kafeen på Facedbook-siden sin.

Kjøkkenet står for tur og trenger diverse utskifting. Kaffemaskinen trenger service og utskifting av diverse deler. Kakedisken må byttes ut da den ikke fungerer som den skal lenger. Ikke minst må uteserveringen oppdateres i april.  Håpet er å spare noen kroner på å kjøpe brukte ting på Finn.

Nå haster det å gi et bidrag til Café Ambrosia sin Spleis-aksjon.