M. O. Landaas med «Sverresøn» på Nedre Ny-Landås i 1933

Dette bildet er tatt i 1933 av Atelier KK for Bergen og Omegns Travselskap. Det viser travtrener Magnus O. Landås med den eminente traverhesten Sverresøn på innmarken på gården Nedre Ny-Landås. Atelier KK, Billedsamlingen Universitetsbiblioteket i Bergen.

De to siste bildene som Marcus, billedsamlingen til Universitetsbiblioteket i Bergen, har lagt ut denne uken viser en kusk i sulky dratt av en flott, svart hest. Foreløpig har bildene fått stedsangivelsen «Årstad», men en tur innom Nasjonalbiblioteket fant svaret: det er Magnus O. Landaas med legendariske Sverresøn fotografert på Nedre Ny-Landås.

Bildene er tatt av Atelier KK for Bergen og Omegns Travselskap i 1933.

Landås var langt ute på landet da dette bildet ble tatt i av Atelier KK for Bergen og Omegns Travselskap. Atelier KK, Billedsamlingen Universitetsbiblioteket i Bergen.

I boken «Bergensk trav gjennom 100 år» av Gunnar Løtveit står det et bilde av M. O. Landaas med Sverresøn, som fikk sitt gjennombrudd i 1933. Det er den samme ekvipasjen som på de to bildene fra Atelier KK.

M. O. Landaas med Sverresøn. Klipp fra boken «Bergensk trav gjennom 100 år».