Audhilds minnepris til Ingrid Sofie Midtbø-Bruner

Audhild Flaktveit Moxnes sin minnepris for 2021 er tildelt Ingrid Sofie Midtbø-Bruner. Foto Foto Erling Moxnes.

Audhild Flaktveit Moxnes sin minnepris for 2021 er tildelt Ingrid Sofie Midtbø-Bruner, født 2007, fra Osterøy. Prisen er på 15 000 kroner og ble delt ut på Vestlandskappleiken i Granvin.

Formålet med minneprisen er å oppmuntre unge lovende utøvere på hardingfele fra Vestlandet. Prisen er etablert til minne om Audhild Flaktveit Moxnes fra Sollien på Landås, som var aktiv utøver på hardingfele og danset folkedans. Audhild omkom i en trafikkulykke i Bergen 19. mars 2004, bare 17 år gammel.

Ingrid Sofie har lang fartstid i folkemusikkmiljøet, sin unge alder til tross. Hun har vært med eldre søsken på kappleiker, konserter og spelkurs fra hun var liten. Så snart hun var gammel nok startet hun å spille hardingfele selv. Hun er elev i Osterøy Kulturskule og aktivt medlem av Bergen juniorspelemannslag og Osterøy spel- og dansarlag.

Inga Hilde Breivik har laget diplomet som hører til minneprisen. Prisen er støttet av Sparebanken Vest og har vært delt ut årlig siden 2007.

Audhild Flaktveit Moxnes fra Landås var aktiv med hardingfele og danset folkedans. Hun døde i en trafikkulykke i 2004, 17 år gammel. Foto: Erling Moxnes.