Slettebakken-elever lærer om bergensk avfallshistorie

Elevene hadde laget sorteringsoppgave og quiz. Her får Erlend Tonning og Endre Hausvik fra Bymiljøetaten testet ut sorteringskunnskapene sine. Bilde: Margrethe Vikan Sæbø.

Hva gjemmer seg under bakken på Slettebakken? Hva tok folk vare på før i tiden, og hva kastet de? Det har sjette trinn ved Slettebakken skole forsket på. I fjor ble elever ved Slettebakken skole invitert på skattejakt i bossdeponiet som var i bruk fra 1940 til 1961. Gjenstander de fant i rene maller uten forurensning i fyllingen ble rengjort, sortert og fotografert. Nesten alt som ble funnet var norskprodusert.

Nå har en del av gjenstandene vært stilt ut på skolen. Beboere på Slettebakken Menighets Eldresenter har hjulpet elevene med å fortelle om gjenstandene og var invitert til å se utstillingen.

– Vi er ikke ferdig med samarbeidet med skolen, forteller prosjektleder på Slettebakken deponi, Gry B. Stenersen. Neste prosjekt vi skal ha sammen med elevene, er en sirkulærhage.

Mer om Slettebakken skoles bossprosjekt her.

– Hva skal vi gjøre med tingene etter at utstillingen er ferdig: skal vi ta det med hjem, eller skal vi sortere og kaste det? Bilde: Margrethe Vikan Sæbø, Bergen kommune.