Bergensdalen på andre halvdel av 1950-tallet

Dette bildet av Bergensdalen er tatt på andre halvdel av 1950-tallet. Foto Enoch _Djupdræt, Enoch Djupdræts samling, Universitetsbiblioteket i Bergen.

«Fotografi skapt av Enoch Djupdræt. Laget mellom 1.1.1950 og 1.1.1960» står det om dette bildet (Utforsk bildet her!) som er blant de siste som er lagt inn på Marcus, billedsamlingen til Universitetsbiblioteket i Bergen. Det ser ut til at Djupdræt har tatt turen til Ravneberget på Landås og latt kameraet fange inn Bergensdalen mot vest og nordvest.

Man må nok være godt lokalkjent og et godt stykke opp i årene for å kunne tidfeste nøyaktig når bildet er tatt. Det er ikke mulig å se noe byggeaktivitet som kan bringe oss nærmere en tidsangivelse.

Haukelandshallen (1969) og Gimle skole (1966) kom senere, idrettsbanene på Nymark likeså. Helt øverst på Løvstakksiden, nedenfor de store markene, ser vi imidlertid at de seks firemannsboligene som BOB bygget i Løvstakklien er oppført. Arbeidet på disse startet i 1954.

Solheim kirke i Hordagaten, innviet 23. september 1956, er også med på bildet. Vi kan derfor konkludere med at bildet er tatt i andre halvdel av 1950-tallet.