Ni lokale klubber med nye drakter fra Eviny

En del av de unge spillerne fra Årstad-området som har fått nye drakter fra Eviny.

19 lag fra ni lokale klubber i Årstad-området går vårsesongen i møte med splitter nye drakter. Siden 1997 har Eviny delt ut over 70 000 drakter til barn og unge på Vestlandet.

Tirsdag kveld var flere hundre barn møtt opp hos Eviny i Solheimsviken for å hente de nye draktene.

– Nye drakter eller annet klubbtøy er ofte en stor utgift for klubber som er tuftet på dugnad og frivillig arbeid. Derfor syns vi det er kjekt å bidra med nytt, flott idrettstøy til 4500 barn og unge på Vestlandet i år, sier Kjersti Drangevåg, Evinys sponsorkoordinator.

Klubbene som har fått drakter er Baune (G10 fotball), Bergen Håndballklubb (J7 og J10, G10 og G13), Minde IL (J13 fotball), Ny-Krohnborg IL (J8 og J9, G9 fotball), Nymark IL (G14, J14, J17 fotball), SK Baune (G13 fotball), SK Trane (G10, G11 fotball), Ørnen IL (J10, G17 fotball) og Årstad IL (J10 håndball).

Disse spillerne fra Bergen Håndballklubb var blant de mange som fikk nye drakter fra Eviny.

Delt ut over 70 000 

Fornybarselskapet Eviny er eid av 17 vestlandskommuner, to lokale kraftlag samt Statkraft. Selskapet driver blant annet 39 vannkraftverk i flere kommuner på Vestlandet. I tillegg til bl.a. være blant de største hurtigladeselskapene i Norden. Dette er det 27. året Eviny deler ut drakter, og interessen er stor.

– Vi syns det er viktig å gi tilbake til lokalsamfunnene der vi er til stede. Det er påmelding på høsten, og flere hundre lag melder sin interesse. Vi kan ikke gi nye drakter til alle hvert år, men i løpet av de siste 27 årene har vi gitt ut over 70 000 drakter. Utdelingen skjer i mars hvert år, sier Drangevåg.

Flere lokale klubber

Fra Årstad-området er det ca. 285 barn og unge innen fotball og håndball som får nye drakter.

– Noen tror de må ha drakter i Eviny sine profilfarger, men vi lar alle lagene velge selv. De kan velge klubbfargene på alt fra strømper til drakter, og har de andre sponsorer de ønsker å fremheve på draktene får de lov til det. Det viktigste er at barna er stolte over draktene sine, sier Drangevåg.